Grillowane brzoskwinie

Grillowane brzoskwinie to idealna letnia przekąska imprezowa. W sam raz dla dzieci jak i dorosłych. Dobra sama w sobie bądź jako dodatek do mięsa.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 10

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 10

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 10 brzoskwinie
  • - 5 łyżek masła roztopionego
  • - 1 łyżka cukru

Przygotowanie

Krok 1

Brzoskwinie myjemy, osuszamy i kroimy na pół. Usuwamy pestki.



Krok 2

Roztopione masło mieszamy z cukrem. Smarujemy połówki brzoskwini masłem.



Krok 3

Patelnię grillową rozgrzewamy i układamy brzoskwinie. Grillujemy przez około 5-8 minut. Tak, aby się przyrumieniły. Z drugiej strony (od strony skórki) również grillujemy chwilę. Podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.