Sos z topionych serków ze śmietanką

Wytrawny sos idealny do mięsa bądź jako dodatek np. do nachosów czy chipsów. Prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny.

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 szt. serka topionego Mlekpol
  • - ½ szklanki Śmietanki Łaciata 18%
  • - pieprz
  • - słodka papryka

Przygotowanie

Krok 1

W rondelku zagrzewamy śmietankę Łaciatą z przyprawami.



Krok 2

Serki topione kroimy w mniejsze kawałki.



Krok 3

Serek wrzucamy do śmietanki Łaciatej i mieszamy, aż powstanie gęsty sos.



Wskazówki

Do sosu najlepiej nadają się miękkie serki topione. Dodając różne przyprawy, ostrą paprykę, czosnek lub ulubione zioła, bez trudu zmienisz smak serowego sosu.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.