Połączenie orzeźwiającej mrożonej herbaty ze smakiem serniczka.
Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Ze śmietanką
Przygotuj masę sernikową. W misce utrzyj cukier puder, twaróg, jajka oraz wanilię. W rondelku podgrzej mleko. Gdy mleko będzie już gorące, dolej je do utartej masy, cały czas miksując. Całość ponownie przelej do rondla i podgrzej w celu uzyskania kremu.
Foremki na lody wypełnij w 1/3 mrożoną herbatą, następnie włóż do zamrażalnika na około 30 minut. Gęstą masę pozostaw do przestygnięcia. Ubij na sztywno śmietankę z dodatkiem soku z cytryny. Połącz masę z ubitą śmietanką.
Do foremek wypełnionych mrożoną herbatą dołóż 1/3 powstałej masy sernikowej. Dosyp pokruszone ciasteczka.
Lody pozostaw do schłodzenia w zamrażalniku przez kilka godzin. Przed spożyciem wyjmij z foremek. Smacznego!
Mrożoną herbatę możesz zastąpić dowolnym napojem.
Dodaj komentarz