Granola to pyszny dodatek dla miłośników truskawek. Nie zawiera dodatkowych tłuszczy, więc jest idealna dla osób dbających o linię.
Danie: Śniadanie
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki, Sezam
Włączamy piekarnik na 160 stopni C. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i miksujemy (rozdrabniamy).
Do truskawek dodajemy ziarenka wanilii i cukier. Mieszamy i dodajemy pozostałe składniki. Jeśli masa będzie zbyt luźna można dodać płatków owsianych.
Na blaszce wykładamy papier do pieczenia. Gotową granolę przekładamy na blachę i wstawiamy do piekarnika na ok 40 minut. Przez okres pieczenia co 10 minut lekko trzeba przemieszać granolę. Po upieczeniu wyjmujemy i pozostawiamy, aż ostygnie.
Do 2 miseczek wsypujemy gotową granolę. Dodajemy po kilka borówek. Następnie dodajemy jogurt naturalny. Znowu posypujemy granolą i dodajemy na wierzch borówki oraz maliny.
Dodaj komentarz