Jagnięcina wciąż pozostaje w Polsce niedoceniona, czego głównym powodem jest jej cena. Czasem jednak warto zdecydować się na ten rodzaj mięsa, na przykład przy okazji grilla i wypróbować grillowane kotlety jagnięce.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Bez glutenu
Bez laktozy
Czosnek obrać i przekroić ząbki na pół.
Kotlety posolić i popieprzyć z obu stron.
W dużej misce wymieszać składniki marynaty: oliwę z oliwek, sos Worcester, musztardę Dijon, czosnek i połamany rozmaryn.
Do miski włożyć kotlety jagnięce i dokładnie ponacierać marynatą mięso. Przykryć folią spożywczą i odstawić do zamarynowania na około 3h.
Wyciągnąć z marynaty czosnek (jeśli się przypali, mięso może stać się gorzkie) i rozmaryn. Kotlety grillować na mocno rozgrzanym grillu, po około 2 minuty z każdej strony. Smacznego!
Dodaj komentarz