Filet z indyka z miodowo-musztardowym sosem

Genialne połączenie smaków – miód i musztarda. Do tego filety z indyka i mamy pyszny obiad, jak z dobrej restauracji. Tylko że szefem kuchni jesteś Ty sam!

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 filet z indyka
  • 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa
  • 3 łyżki oleju

Sos:

  • 4 łyżki musztardy
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Filet z indyka kroimy na 4 części. Nacieramy przyprawą do gyrosa i obsmażamy na oleju na złocisty kolor.



Krok 2

Mieszamy wszystkie składniki na sos.



Krok 3

Piersi z indyka podajemy z sosem musztardowo-miodowym i np. pieczonymi ziemniakami z rozmarynem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.