Grillowane kukurydze

Grillowana kukurydza kojarzy się z latem. Jednak taką przekąskę możemy przygotować zawsze. Słodka grillowana kukurydza to dodatek, którego nie może zabraknąć na żadnej imprezie.

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 4 kolby słodkiej kukurydzy
  • - 2-4 ząbków czosnku
  • - 1/2 łyżeczki soli lub do smaku
  • - 1/2 łyżeczki pieprzu lub do smaku
  • - natka pietruszki
  • - 1/3 kostki rozpuszczonego masła Łaciate
  • - olej

Przygotowanie

Krok 1

Kukurydzę oczyszczamy z włókien. Kroimy ją na grube plastry. Natkę pietruszki kroimy drobno. Czosnek przeciskamy do miseczki. Dodajemy do czosnku masło, natkę pietruszki, sól, pieprz.



Krok 2

Na patelni grillowej rozgrzewamy olej i grillujemy kukurydzę z każdej strony, aby się lekko przyrumieniła. W trakcie grillowania smarujemy masłem lekko kukurydzę. Reszta zostaje do podania.



Krok 3

Grillowane kukurydze podajemy od razu z dodatkiem masła czosnkowego.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.