Składniki:

  • - 1 kg udek z kurczaka
  • - 1 szklanka mąki
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 szklanka bułki tartej
  • - 2 jajka
  • - 1 łyżka oleju
  • - 1 łyżka przyprawy do kurczaka

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Mąkę mieszamy w miseczce z solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. W drugiej miseczce umieszczamy bułkę tartą, w trzeciej roztrzepujemy jajka.



Krok 2

Udka obtaczamy w mące, przenosimy do miski z jajkiem, a potem do bułki tartej.



Krok 3

Naczynie żaroodporne natłuszczamy, umieszczamy w nim udka i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ½ godziny. Po tym czasie obracamy udka i pieczemy kolejne 20 minut.



Krok 4

Danie najlepiej smakuje podane na ciepło.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.