Cielęcina z sosem warzywnym

Cielęcina z sosem warzywnym to kolorowe danie, które dodaje energii. Sos marchewkowy dodany do cielęciny ma wiele walorów odżywczych, jest również źródłem witamin niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g cielęciny bez kości
  • 1 marchewka
  • 5 natek pietruszki
  • 1 por
  • ½ szklanki mleka
  • 2 łyżeczki masła
  • 1 łyżka bazylii
  • 1 łyżka soli
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżka mąki

Przygotowanie

Krok 1

Mięso kroimy w kostkę, warzywa obieramy, myjemy i kroimy.



Krok 2

Zalewamy mięso i warzywa szklanką zimnej wody, następnie solimy i gotujemy pod przykryciem.



Krok 3

Mąkę rozprowadzamy w mleku, wlewamy do mięsa i warzyw, następnie mieszamy i gotujemy. Później przyprawiamy bazylią.



Krok 4

Po zakończeniu gotowania przyozdabiamy pietruszką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.