Krem z buraków z chrzanem

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g buraków
  • 600 ml bulionu warzywnego
  • 2 ziemniaki
  • 100 ml śmietanki UHT Łaciata 18%
  • 2 łyżeczki tartego chrzanu
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Buraki umyj i zawiń w folię. Upiecz je w 200°C przez 45 minut, aż zmiękną.



Krok 2

Cebulę posiekaj, a następnie zeszklij na oliwie. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i zalej bulionem. Gotuj, aż ziemniaki będą miękkie.



Krok 3

Buraki obierz, pokrój i dodaj do zupy. Całość zblenduj na gładki krem.



Krok 4

Dodaj śmietankę i chrzan. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Gotuj jeszcze przez chwilę. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.