Grillowany bakłażan z jajkiem

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze, Sezam

Fit

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze, Sezam

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 6 plasterków bakłażana
  • 2 jajka
  • 4 plasterki pomidora
  • sól
  • pieprz
  • czarny sezam (do dekoracji)
  • oliwa
  • 4 łyżki soku z cytryny


Przygotowanie

Krok 1

Plasterki bakłażana oraz pomidora posypujemy odrobiną pieprzu oraz soli. Następnie grillujemy na patelni z odrobiną oliwy. 




Krok 2

W garnku zagotowujemy wodę z 2 łyżkami soku z cytryny. Następnie jajko wbijamy do małej miseczki. Zmniejszamy odrobinę gaz i mieszamy wodę w garnku tak, aby utworzył się wir. Cały czas mieszając w środek wiru wlewamy jajko i gotujemy około 3 minuty. Czynność powtarzamy z drugim jajkiem.



Krok 3

Układamy grillowane warzywa naprzemiennie. Następnie na wierzch układamy jajko i posypujemy odrobiną sezamu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.