Pyszna zupa pomidorowa z mozzarellą i pesto to jedna z najpopularniejszych zup. Nie sposób jej się oprzeć. Polecana dla każdego miłośnika pomidorowych smaków połączonych z pesto bazyliowym.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy
Przygotowujemy pesto: w pojemniku umieszczamy bazylię, czosnek, orzeszki piniowe i parmezan. Składniki blendujemy dodając powoli oliwę z oliwek.
W garnku umieszczamy czosnek przeciśnięty wcześniej przez praskę oraz pokrojone w kostkę pomidory. Dolewamy oliwę z oliwek.
Całość smażymy przez 5 minut. Po tym czasie do garnka wlewamy bulion warzywny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gotujemy przez 25 minut. Na koniec blendujemy. Do zupy dodajemy pesto (2 łyżki) i tartą mozzarellę.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
PaulinaS1
Opublikowany: 2018-11-29 11:54:00
Uwielbiam takie zupki. Sama taką robię, a jej smak zniewala.
Odpowiedz