Konfitura-morelowo-miodowa

Autor:

Danuta Piecyk

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1,60 kg moreli
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 8 łyżek miodu prawdziwego

Przygotowanie


Morele przebrać, opłukać, osączyć na sicie. Następnie każdą morelę wypestkować. Pokroić owoce na kawałki, dodać miód i sok z cytryny, dokładnie wymieszać. Przełożyć owoce do garnka, gotować na wolnym ogniu, przez około pół godziny. Mieszając od czasu do czasu, aby konfitura się nie przypaliła. Gorącą konfiturę nakładać do wyparzonych słoików, zakręcić, odstawić do góry dnem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.