Kolejny pomysł na podanie grillowanego kurczaka – tym razem będzie to sałatka z dodatkiem awokado i szpinaku. Pyszna, zdrowa i szybka w przygotowaniu. Idealna propozycja na lunch lub dodatek do grilla.
Danie: Kolacja
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Ze śmietanką
Kurczaka kroimy na mniejsze fragmenty. Awokado obieramy, pozbawiamy pestki i kroimy w półksiężyce. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Sałatę dokładnie myjemy i rwiemy na mniejsze części. Szpinak myjemy i kroimy na mniejsze fragmenty.
Przygotowujemy sos czosnkowy. Przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku łączymy ze śmietanką Łaciatą, majonezem i przyprawiamy solą oraz pieprzem.
Wszystkie składniki sałatki łączymy. Podajemy z sosem czosnkowym.
Dodaj komentarz