Grillowany kurczak z sałatką

Kolejny pomysł na podanie grillowanego kurczaka – tym razem będzie to sałatka z dodatkiem awokado i szpinaku. Pyszna, zdrowa i szybka w przygotowaniu. Idealna propozycja na lunch lub dodatek do grilla.

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 grillowane piersi z kurczaka,
  • 1 awokado,
  • 4 liście sałaty ozdobnej,
  • 2 garści szpinaku,
  • 6 pomidorków koktajlowych,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki Śmietanki Łaciata 12%,
  • ½ łyżeczki soli,
  • ¼ łyżeczki pieprzu,
  • 2 łyżki majonezu

Przygotowanie

Krok 1

Kurczaka kroimy na mniejsze fragmenty. Awokado obieramy, pozbawiamy pestki i kroimy w półksiężyce. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Sałatę dokładnie myjemy i rwiemy na mniejsze części. Szpinak myjemy i kroimy na mniejsze fragmenty.



Krok 2

Przygotowujemy sos czosnkowy. Przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku łączymy ze śmietanką Łaciatą, majonezem i przyprawiamy solą oraz pieprzem.



Krok 3

Wszystkie składniki sałatki łączymy. Podajemy z sosem czosnkowym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.