Smażona tilapia

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 450 g filetów tilapii
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka cebuli
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka przyprawy Cajun
  • ½ łyżeczki suszonej bazylii
  • ½ łyżeczki suszonej pietruszki
  • 1 szczypta przyprawy lemon-pepper

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę i czosnek obierz, a następnie posiekaj. Filety umyj i osusz.



Krok 2

Na dużej patelni na średnim ogniu rozpuścić masło z oliwą z oliwek. Dodaj cebulę, czosnek, przyprawę Cajun, bazylię, pietruszkę i przyprawę lemon-pepper. Mieszaj, aż zacznie wydzielać się aromat, przez ok. 30 sekund.



Krok 3

Podnieść temperaturę do średnio-wysokiej. Dodaj filety z tilapii i smaż przez ok. 3-4 minut z każdej strony. W razie potrzeby dostosuj temperaturę, aby uniknąć przypalenia potrawy.



Krok 4

Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.