Ziołowe klopsiki jagnięce w kociołku warzywnym

Kolorowy, pełen witamik kociołek warzywny z jagnięciną to pomysł na pozytywny zastrzyk energii. Pięknie wygląda i wspaniale smakuje.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 0,5 kg mielonej jagnięciny
  • - 1 jajko
  • - 1 bułka
  • - 1 szklanka naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 pomidor
  • - 1 papryka czerwona
  • - 250 g bobu
  • - 250 g czerowonej fasolki
  • - 5 ziemniaków
  • - 2 marchewki
  • - 2 cebule
  • - garść natki pietruszki
  • - 2 łyżki majeranku
  • - 1 łyżeczka soli
  • - ½ łyżeczki pieprzu
  • - ½ łyżeczki czerwonej papryki
  • - ½ łyżeczki czosnku granulowanego
  • - 1 szklanka wody

Przygotowanie

Krok 1

Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy i dodajemy do mielonej jagnięciny. Wbijamy jajko, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz, paprykę i czosnek. Calość mieszamy, formujemy małe klopsiki, które gotujemy w wodzie przez 10 minut.



Krok 2

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, a nastęnie obsmażamy na patelni. Dodajemy bób i czerwoną fasolę oraz klopsiki i całość zalewamy bulionem warzywnym. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez 30 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.