Kolorowy, pełen witamik kociołek warzywny z jagnięciną to pomysł na pozytywny zastrzyk energii. Pięknie wygląda i wspaniale smakuje.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Gluten, Jajko kurze
Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy i dodajemy do mielonej jagnięciny. Wbijamy jajko, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz, paprykę i czosnek. Calość mieszamy, formujemy małe klopsiki, które gotujemy w wodzie przez 10 minut.
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, a nastęnie obsmażamy na patelni. Dodajemy bób i czerwoną fasolę oraz klopsiki i całość zalewamy bulionem warzywnym. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez 30 minut.
Dodaj komentarz