Grillowany ser halloumi

Ser halloumi to idealny ser na grilla. Jest słony i aromatyczny. Sprawdzi się na każdym przyjęciu. Podajemy go z dodatkiem np. pomidorów albo ulubionego sosu.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 2 opakowania sera halloumi
  • - 1 łyżka oliwy z oliwek
  • - plastry cytryny do dekoracji (opcjonalnie)
  • - ulubione zioła do dekoracji np. rozmaryn

Przygotowanie

Krok 1

Ser wyjmujemy z opakowania, kroimy w kostkę. Następnie każdą kostkę smarujemy lekko oliwą.



Krok 2

Rozgrzewamy patelnię grillową. Na rozgrzaną patelnię kładziemy ser i grillujemy z każdej strony przez około minutę, aby się zrumienił.



Krok 3

Ozdabiamy plastrem cytryny i ziołami. Podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.