To danie może być przygotowane w domu – w piekarniku, ale równie dobrze wyjdzie na grillu. Piersi kurczaka pieczone w folii są bardzo miękkie (mięso nie paruje i nie traci wody) i aromatyczne. Koniecznie je wypróbuj!
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Fit
Filety z kurczaka myjemy i osuszamy. Cytrynę kroimy na plasterki. Brokuł dzielimy na małe różyczki. Fasolkę kroimy na krótkie kawałki.
Masło łączymy z ziołami prowansalskimi i curry. Tak przygotowaną marynatą nacieramy filety.
Filety umieszczamy na folii aluminiowej, dodajemy plasterki cytryny, brokuł i fasolkę szparagową. Zawijamy i pieczemy (lub grillujemy) ok. 25 minut
Danie podajemy bezpośrednio po upieczeniu (lub grillowaniu).
Dodaj komentarz