Piersi z kurczaka z folii

To danie może być przygotowane w domu – w piekarniku, ale równie dobrze wyjdzie na grillu. Piersi kurczaka pieczone w folii są bardzo miękkie (mięso nie paruje i nie traci wody) i aromatyczne. Koniecznie je wypróbuj!

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka
  • 1 cytryna
  • ½ brokuła
  • 100 g fasolki szparagowej
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka curry
  • 2 łyżki masła Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Filety z kurczaka myjemy i osuszamy. Cytrynę kroimy na plasterki. Brokuł dzielimy na małe różyczki. Fasolkę kroimy na krótkie kawałki.



Krok 2

Masło łączymy z ziołami prowansalskimi i curry. Tak przygotowaną marynatą nacieramy filety.



Krok 3

Filety umieszczamy na folii aluminiowej, dodajemy plasterki cytryny, brokuł i fasolkę szparagową. Zawijamy i pieczemy (lub grillujemy) ok. 25 minut



Krok 4

Danie podajemy bezpośrednio po upieczeniu (lub grillowaniu).



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.