Makaronowa zapiekanka z salami i pieczarkami w sosie jogurtowo -majonezowym:)

Autor:

mileneczka5

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 50 dag makaron
  • 30 dag pieczarek
  • 20 dag żółtego sera
  • 10 deko salami
  • pół opakowania groszku konserwowego
  • 3 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • bazylia

Przygotowanie

Krok 1

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odsączyć. Przełożyć do większego naczynia. Majonez zmieszać z jogurtem i doprawić przyprawami. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle. Salami podobnie podsmażyć. Makaron przełożyć do naczynia do zapiekania, polać sosem majonezowo-jogurtowym , ułożyć podsmażone pieczarki, salami i posypać groszkiem konserwowym. Wszystko delikatnie wymieszać. Wierzch posypać startym na tarce żółtym serem. Zapiekać około 20 minut w temp 180C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.