Grillowany stek z tuńczyka

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 steki z z polędwicy tuńczyka o grubości ok 2 cm
  • 2 łyżki masła Mazurski Smak
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 2 łyżki oliwy
  • łyżka tartego sera Jantar Mlekpol
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól

Przygotowanie

Przygotowanie:

Rybę wyjmij 30 minut wcześniej z lodówki, aby się ogrzała. Steki posmaruj z obu stron masłem, oprósz solą i świeżo zmielonym pieprzem i wmasuj w rybę. Tuńczyka możesz grillować bezpośrednio na ruszcie lub przełożyć na tackę do grillowania.
Przełóż steki na rozgrzany ruszt, grilluj przez 3 minuty z każdej strony. Przed podaniem skrop cytryną.

Szparagi umyj, osusz i odłam zdrewniałe końce. Posmaruj oliwą, dodaj sól i pieprz. Tak przygotowane szparagi grilluj przez 7 -8 minut, obracając je kilka razy. Gorące, zgrillowane szparagi przełóż na talerz i oprósz tartym serem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.