Szybka pasta z tuńczyka

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g ugotowanej ciecierzycy
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 1 mała czerwona cebula
  • 2 laski selera naciowego
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 3 czubate łyżki kaparów
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • szczypiorek świeżo mielony
  • czarny pieprz
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

Przygotowanie

Przygotowanie:

Zblendować ciecierzycę z puszki. Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozdrobnić widelcem, a następnie wymieszać z ciecierzycą. Posiekać w bardzo drobną kostkę cebulę, ząbek czosnku i seler naciowy. Poszatkować szczypiorek i odcedzić kapary. Wszystko połączyć w misce, a następnie dodać sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Pastę podawać na chrupkim pieczywie. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.