Grzanki po neapolitańsku z anchois

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Śniadanie

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 duże bułki
  • 4-5 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 opakowanie sosu sałatkowego francuskiego
  • 1 puszka (50 g) anchois
  • 100 g sera żółtego
  • 1 pomidor
  • Oregano

Przygotowanie

Krok 1

Bułki pokroić w poprzek na kromki.





Krok 2

Do oliwy dodać sos sałatkowy i dokładnie wymieszać.



Krok 3

Ułożyć kromki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Polać je sosem. Piec przez 5 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C z termoobiegiem. Wstawić blachę z piekarnika.



Krok 4

Na każdej kromce ułożyć plasterek sera żółtego oraz jeden lub dwa kawałki anchois.



Krok 5

Na wierzchu ułożyć pomidora pokrojonego w cienkie ćwierćplasterki. Posypać grzanki oregano. Podkręcić temperaturę w piekarniku do 200°C i piec grzanki przez 5 minut z termoobiegiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.