Grillowane udka z kurczaka

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 5 szt. podudzi z kurczaka
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka papryki słodkiej mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej mielonej
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Mięso dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.



Krok 2

Oliwę wymieszać z papryką słodką, ostrą, pieprzem oraz solą.



Krok 3

Natrzeć mięso marynatą, przykryć i odstawić na godzinę w chłodne miejsce.



Krok 4

Grillować udka przez około 40-45 minut, aż będą miękkie. W trakcie grillowania przewrócić na drugą stronę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.