Grzanki z pieczarkami

3.00
Oceń przepis:

Autor przepisu:

Śnieżynka

Czas

Do 30 min

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

4

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego Gluten Jajko kurze
Wegetariańskie

Składniki

Składniki:

2-3 łyżki masła Łaciate

25 dag pieczarek

5 kromek chleba tostowego

1 cebula

1 jajko

1 łyżeczka mąki

1-2 łyżki śmietany Łaciata 30%

5 dag żółtego sera

Sól

Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

  • Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. 

Krok 2

  • Drobno posiekaną cebulę zeszklić na połowie rozgrzanego masła. Wsypać pieczarki, wlać 2 łyżki wody i dusić około 10 minut. Następnie oprószyć mąką. 

Krok 3

  • Śmietanę wymieszać z jajkiem, połączyć z grzybami, przyprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać. 

Krok 4

  • Pieczywo posmarować pozostałym masłem, ułożyć na blaszce, włożyć porcję pieczarek. Posypać startym serem i wstawić do nagrzanego do 190°C piekarnika na 5-10 minut.

Wskazówki

  • Podawać na ciepło.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0