Grzanki z pieczarkami

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,

Wegetariańskie

Ze śmietanką


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2-3 łyżki masła Łaciate
  • 25 dag pieczarek
  • 5 kromek chleba tostowego
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka mąki
  • 1-2 łyżki śmietany Łaciata 30%
  • 5 dag żółtego sera
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1
Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. 

Krok 2
Drobno posiekaną cebulę zeszklić na połowie rozgrzanego masła. Wsypać pieczarki, wlać 2 łyżki wody i dusić około 10 minut. Następnie oprószyć mąką. 

Krok 3
Śmietanę wymieszać z jajkiem, połączyć z grzybami, przyprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać. 

Krok 4
Pieczywo posmarować pozostałym masłem, ułożyć na blaszce, włożyć porcję pieczarek. Posypać startym serem i wstawić do nagrzanego do 190°C piekarnika na 5-10 minut.

Wskazówki

Podawać na ciepło.

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis