Koperty z ciasta francuskiego z serkiem puszystym, szynką i szczypiorkiem

Ciasto francuskie na wytrawnie, czyli koperty faszerowane serkiem puszystym, szynką konserwową i szczypiorkiem. Pyszne i ekspresowe w wykonaniu. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno, dlatego stanowią idealną przekąskę na różnego rodzaju imprezy. Wszyscy będą pytali o przepis!

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 300 g ciasta francuskiego,
  • - 300 g naturalnego serka Łaciaty,
  • - 50 g szynki konserwowej,
  • - 4 łyżki posiekanego szczypiorku,
  • - 1 jajko,
  • - świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Szynkę konserwową drobno pokroić. Wymieszać w miseczce z serkiem puszystym i posiekanym szczypiorkiem. Popieprzyć.



Krok 2

Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 8 równych części. Na środku każdego prostokąta umieścić farsz, a następnie złożyć na pół, dociskając brzegi (np. widelcem). Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.



Krok 3

Piekarnik rozgrzać do 200⁰C.



Krok 4

Jajko roztrzepać i posmarować nim wierzch kopert.



Krok 5

Koperty wstawić do piekarnika i piec około 20 minut, do zarumienia.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.