Grzybowe tosty

Autor:

Aneta Gwiner

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 6 kromek pieczywa tostowego
  • 6 plastrów szynki ulubionej
  • Garść kurek
  • 1 opak. sosu grzybowego
  • 1 cebula
  • Starty ser
  • Sól
  • Pieprz
  • Bazylia
  • Olej rzepakowy

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę kroimy w kostkę i szklimy. Dodajemy oczyszczone grzyby i podsmażamy. Przyprawiamy. Dolewamy sos do naszych grzybów i dusimy do uzyskania miękkości.



Krok 2

Chleb tostowy rozwałkujemy wałkiem. Wykładamy nim formy do muffinów. Na to wykładamy szynkę. Na sam spód dodajemy ser, a na to grzyby w sosie. Posypujemy pieprzem. Pieczemy ok. 10-15 minut w temperaturze 180°C.



Krok 3

Przed podaniem posypujemy bazylią.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.