Spanakopitas, paszteciki z fetą i szpinakiem

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • opakowanie sera feta
  • 4 ząbki czosnku
  • pęczek szczypiorku
  • garść liści szpinaku
  • 2 jajka
  • świeżo mielony czarny pieprz

Przygotowanie

Przygotowanie:

W miseczce połącz fetę z podsmażonym wyciśniętym czosnkiem, posiekanym szczypiorkiem,szpinakiem, jajkiem i świeżo mielonym pieprzem. Ciasto francuskie pokrój na duże kwadraty. Na środku każdego za pomocą łyżki połóż nadzienie. Ciasto składaj po przekątnej. Brzegi zlep za pomocą widelca. Paszteciki posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 °C przez 20 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.