Guacamole z nachosami zapiekanymi z serem

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 dojrzałe awokado Hass
  • - 2 łyżeczki soku z limonki
  • - ząbek czosnku
  • - 1 łyżeczka sosu tabasco
  • - 3 łyżeczki świeżej kolendry
  • - 1 pomidor
  • - 250 g nachos
  • - 100 g sera

Przygotowanie

Krok 1

Awokado umyć i obrać. Usunąć pestkę, miąższ wydrążyć i przełożyć do miski. Wycisnąć sok z limonki, dodać razem z solą i pieprzem, rozgnieść widelcem na jednolitą pastę. Pomidora umyć i pokroić w drobną kostkę, czosnek przepuścić przez praskę i wszytko wymieszać.



Krok 2

Pastę skropić tabasco lub posypać ostrą papryczką oraz świeżą kolendrą. Nachosy wyłożyć na blaszkę i posypać serem. Zapiekać przez około 7 minut w 180 stopniach. Podawać z salsą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.