Łatwe w przygotowaniu danie jednogarnkowe. Pyszna i sycąca potrawa, zwłaszcza na chłodne wieczory. Danie bogate w warzywa. Cenne źródło wielu witamin i minerałów.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler
Jagnięcinę myjemy, suszymy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Obieramy cebule i kroimy w krążki. Kapustę białą dokładnie myjemy i drobno kroimy. Obieramy oraz kroimy w kostkę ziemniaki i marchewkę.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175 stopni. W garnku umieszczamy: ziemniaki, pokrojone mięso, kapustę białą, kukurydzę, groszek, seler, fasolkę i marchew. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec zalewamy bulionem.
Dodajemy tyle wody, aby wszystkie składniki były w niej zanurzone. Garnek zamykamy szczelnie i umieszczamy w piekarniku na 2 godziny. Przed podaniem gulaszu dodajemy masło i dekorujemy go pietruszką.
Dodaj komentarz