Surówka z czarnej rzepy

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 10-15 dag czarnej rzepy
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 0,5 szklanki kukurydzy konserwowej
  • 1 ogórek kiszony
  • 2-3 łyżki sosu winegret
  • Sok z cytryny
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Rzepę obrać, zetrzeć na grubej tarce, wymieszać z solą, pozostawić na 15 minut, gdy puści sok, odcisnąć. Kukurydzę wyłożyć na sito, osączyć. Ogórka pokroić w kostkę. Obraną marchew zetrzeć na grubej tarce.





Krok 2

Jabłko obrać i zetrzeć, skropić sokiem z cytryny, dodać do przygotowanych warzyw, polać sosem winegret.





Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.