Mięso dokładnie myjemy, wrzucamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i sól. Gotujemy 30 minut.
Następnie dodajemy obraną pietruszkę i marchewkę w całości. Gotujemy 15 minut.
Ziemniaki kroimy w kostkę, dodajemy do zupy.
Dodajemy również majeranek i gałkę, gotujemy 20 minut.
Boczek i cebulę kroimy w kostkę. Na patelni podsmażamy boczek, a gdy wytopi się trochę tłuszczu wrzucamy cebulę i smażymy razem kilka minut.
Wrzucamy boczek i cebulę do zupy. Na tłuszcz, który został na patelni, wrzucamy mąkę i robimy zasmażkę. Dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze 5 minut. Doprawiamy zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Dodaj komentarz