Sałatka jarzynowa z rydzami

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Seler

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Seler

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 0,5 selera
  • 1 cebula
  • 4 jajka
  • 1 szkl. groszku konserwowego
  • 1 szkl. marynowanych rydzów
  • 2 ogórki kiszone
  • 3 łyżki majonezu light
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Opcjonalnie sok z cytryny do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Marchew, pietruszkę i seler ugotować, ostudzić, obrać i razem z ogórkami pokroić w kosteczkę.





Krok 2

Obraną cebulę drobno posiekać, dodać do miski z warzywami.





Krok 3

Groszek i rydze osączyć z zalewy. Rydze pokroić w dość dużą kostkę.





Krok 4

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w kostkę. Wszystkie składniki sałatki wymieszać z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Odłożyć w chłodne miejsce na 1-2 godziny, aby smaki się połączyły.





Wskazówki

Sałatkę podawać z wędliną i pieczywem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.