Dynia i wołowina w zupełnie nowej, ciekawej odsłonie. Dodatek fasolki szparagowej sprawia, że danie nabiera charakteru i jest po prostu pyszne. Danie idealne praktycznie na każdą okazję i na każdą porę roku. Pięknie podane w dyni.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Na rozgrzanej 5 łyżkami oleju patelni smażymy umyte, osuszone i pokrojone mięso. Po usmażeniu zdejmujemy z patelni i odstawiamy.
Na pozostały olej dodajemy obraną, pociętą w dość grube plastry marchewkę oraz drobno pokrojone 3 ząbki czosnku z 1 cebulą. Dodajemy 3 łyżki oregano. Całość zalewamy 2 szklankami bulionu i gotujemy.
Następnie dodajemy mięso wołowe, przykrywamy i gotujemy 20 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy 2 pokrojone cukinie, kukurydzę, groszek i fasolę szparagową. Dusimy pod przykryciem, aż do uzyskania miękkości warzyw. Pyszny gulasz podajemy w wydrążonej dyni.
Dodaj komentarz