Gulasz wołowy w dyni

Dynia i wołowina w zupełnie nowej, ciekawej odsłonie. Dodatek fasolki szparagowej sprawia, że danie nabiera charakteru i jest po prostu pyszne. Danie idealne praktycznie na każdą okazję i na każdą porę roku. Pięknie podane w dyni.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 kg mięsa wołowego
  • - 2 duże cukinie
  • - 500 g fasolki szparagowej
  • - 4 marchewki
  • - 1 cebula
  • - 3 ząbki czosnku
  • - 3 łyżki oregano
  • - 2 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - po 300 g kukurydzy i groszku
  • - 4 małe dynie
  • - 3 łyżki ziół prowansalskich
  • - 5 łyżek oleju

Przygotowanie

Krok 1

Na rozgrzanej 5 łyżkami oleju patelni smażymy umyte, osuszone i pokrojone mięso. Po usmażeniu zdejmujemy z patelni i odstawiamy.



Krok 2

Na pozostały olej dodajemy obraną, pociętą w dość grube plastry marchewkę oraz drobno pokrojone 3 ząbki czosnku z 1 cebulą. Dodajemy 3 łyżki oregano. Całość zalewamy 2 szklankami bulionu i gotujemy.



Krok 3

Następnie dodajemy mięso wołowe, przykrywamy i gotujemy 20 minut.



Krok 4

Pod koniec gotowania dodajemy 2 pokrojone cukinie, kukurydzę, groszek i fasolę szparagową. Dusimy pod przykryciem, aż do uzyskania miękkości warzyw. Pyszny gulasz podajemy w wydrążonej dyni.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.