Gulasz wołowy z warzywami

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g mięsa wołowego
  • 2 marchewki
  • 100 g korzenia selera
  • 3 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 500 ml bulionu wołowego
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 liście laurowe
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i obtocz w mące. Przesmaż na patelni na oliwie.



Krok 2

Cebulę, marchew, seler i ziemniaki pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj do mięsa.



Krok 3

Dodaj bulion, przecier, liść laurowy i czosnek. Gotuj na małym ogniu przez 1,5 godziny, aż mięso będzie miękkie. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.