Karkówka w sosie sojowo-czosnkowym

Karkówka w sosie sojowo-czosnkowym jest daniem tanim i prostym w przygotowaniu. Jest polecana jako potrawa obiadowa lub danie na ważne uroczystości. Szczególnie polecana w okresie jesienno-zimowym, gdyż bardzo dobrze rozgrzewa.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg karkówki
  • 6 łyżek oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 papryczki chili
  • 1 cebula
  • 3 łyżki sosu sojowego

Przygotowanie

Krok 1

Na 3 łyżkach oleju smażymy czosnek przeciśnięty przez prasę oraz pokrojoną drobno papryczkę chili aż do momentu, aż kiedy czosnek zacznie się rumienić.



Krok 2

Następnie dodajemy pokrojone na kawałki mięso i całość smażymy przez 2 minuty.



Krok 3

Dodajemy drobno posiekaną cebulę i smażymy przez 15 minut, mieszając.



Krok 4

Po usmażeniu mięso dokładnie polewamy sosem sojowym. Podajemy na ciepło.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.