Gulasz z bakłażana

Osób: 5

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 5

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 ml krojonych pomidorów
  • 2 bakłażany
  • 3 kolorowe papryki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki mielonej ostrej papryki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Przygotowanie:

Pokroić bakłażany na półcentymetrowe plastry, posypać solą i odstawić na co najmniej 30 minut. Opłukać, osuszyć pokroić w kostkę. Pokroić w kostkę pozostałe warzywa. Podsmażyć po kolei paprykę, cebulę i czosnek. Kiedy cebula się zeszkli, dodać bakłażana, pomidory i przyprawy. Wymieszać wszystko dokładnie, przykryć garnek i dusić gulasz na wolnym ogniu przez 15-20 minut do czasu, aż wszystkie warzywa będą miękkie.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.