Pikantne krewetki w sosie kokosowym

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g krewetek
  • 200 ml napoju kokosowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cm kawałek imbiru
  • 1 papryczka chili
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • liście świeżej bazylii

Przygotowanie

Krok 1

Krewetki umyj i oczyść. Osusz.



Krok 2

Na oliwie podsmaż czosnek, chili i imbir.



Krok 3

Dodaj krewetki i smaż przez 3–4 minuty z każdej strony.



Krok 4

Dodaj napój kokosowy. Dopraw solą i sokiem z limonki. Gotuj na małym ogniu 5 minut. Podawaj od razu z ulubionymi dodatkami. Przed podaniem ozdób listkami bazylii. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.