Osób: 1
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Seler
Ze śmietanką
Warzywa obrać i pokroić w kostkę.
Mięso bez tłuszczu umyć, osuszyć pokroić w paski, zrumienić na rozgrzanym smalcu, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Przełożyć do rondla, oprószyć papryką, solą i pieprzem, dodać warzywa, podlać odrobiną wody, udusić do miękkości.
Mąkę wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody, połączyć sosem, zagotować.
Oczyszczoną brukselkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wsypać do mięsa, dodać śmietanę, przyprawić do smaku, wymieszać.
Gulasz podawać z kaszą, plackami ziemniaczanymi lub z pieczywem
Dodaj komentarz