Gulasz z żołądków z warzywami

Autor:

Śnieżynka

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg żołądków z kurczaka
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 szkl. bulionu drobiowego
  • Sól
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Żołądki oczyścić, dokładnie umyć, osuszyć, pokroić, zrumienić na rozgrzanej oliwie.



Krok 2

Paprykę bez nasion pokroić w zapałkę.



Krok 3

Warzywa obrać, pokroić w słupki, cebulę w kostkę, obrany czosnek posiekać.



Krok 4

Wszystko połączyć z żołądkami, wlać gorący bulion i udusić pod przykryciem do miękkości.



Krok 5

Następnie dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać masło i posiekaną natkę pietruszki, przyprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką, wymieszać, podawać.



Wskazówki

Gulasz z żołądków podawać z kaszą lub pieczywem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.