Stek z kalafiora

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • kilka 2 cm plastrów kalafiora
  • oliwa
  • kolendra
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie

Przygotowanie:

Wykroić 2 cm steki z kalafiora, doprawić solą, wysmarować dokładnie oliwą i smażyć 4 minuty na średnim ogniu na rozgrzanej patelni. Przewrócić na drugą stronę i powtórzyć smażenie przez 4 minuty. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez 15 minut w uprzednio nagrzanym piekarniku w 190 stopniach, w międzyczasie 1-2 razy przewrócić. Steki skropić cytryną, posypać pieprzem i kolendrą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.