Gyros wieprzowy z frytkami to danie wyśmienite, niecodzienne. Warto go spróbować. Ktoś, kto raz się skusi na to danie, będzie chciał je jeść niemal codziennie.
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ziemniaki obieramy, kroimy w paski i smażymy na głębokim tłuszczu. Mięso dokładnie myjemy i kroimy na kawałki średniej wielkości, które umieszczamy następnie na patelni z oliwą i dusimy pod przykryciem przez 30 minut.
Po 30 minutach dodajemy przyprawę do gyrosa i smażymy dalej do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Serki topione mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Mięso kładziemy na chlebek pita. Gyrosa podajemy z frytkami. Mięso posypujemy cebulą drobno pokrojoną i podajemy z serem połączonym z czosnkiem.
Dodaj komentarz