Leczo z cukini i fasolki szparagowej żółtej z pieczarkami i kiełbasą

Autor:

mileneczka5

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1 średniej wielkości cukinia młoda,
  • 3 garscie młodej fasolki zółtej,
  • 1 cebula,
  • 200g pieczarek,
  • 200 g kiełbasy cienkiej pokrojonej w plasterki,
  • 2 sztuki średnich pomidorów,
  • olej do smażenia,
  • sól,
  • pieprz mielony,
  • mielona papryka ostra,
  • natka pietruszki,
  • szczypta curry

Przygotowanie

Krok 1

1. Cukinie umyj , obierz, przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne.Nastepnie pokrój w kostke . .Pomidory sparz i obierz ze skóry. Pokrój w kostkę. Pieczarki pokrój w plasterki. Fasolke szparagowa opłucz, odkrój końcówki i pokrój na około 2-3 cm kawałki. .Kiełbasę pokrój w plasterki. Cebulę równiez pokrój kostkę. 2. W dużym garnku rozgrzej olej i podsmaz kiełbase, nastepnie dodaj cebulę. fasolke szparagową , pieczarki i pomidory. Duś całość na wolnym ogniu, aż warzywa zaczną lekko miękknąć. Następnie dodaj cukinię duś całość, często mieszając,Dodaj posiekana natke , przypraw solą, pieprzem, , odrobiną mielonej ostrej papryki i curry . Smacznego:)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.