Hamburgery z pasztetem

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 2 bułki do hamburgerów,
  • 1 pasztet drobiowy,
  • 1 pomidor ,
  • 1/2 ogórka sałatkowego,
  • 4 liście sałaty,
  • 1/2 czerwonej cebuli,
  • 2 plastry żółtego sera,
  • 2 łyżeczki musztardy,
  • 2 łyżeczki majonezu,
  • 3 duże łyżki siekanych lub mielonych orzechów,
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Siekane lub mielone orzechy wysypujemy na talerzyk. Z pasztetu wykrawamy dwa krążki, wielkości kotleta i obtaczamy dokładnie w orzechach. Patelnię teflonową lekko skrapiamy tłuszczem i na bardzo rozgrzaną wkładamy obtoczone kotlety z pasztetu, obsmażamy je z obu stron. Bułkę do hamburgera podgrzewamy, smarujemy ją musztardą, na nią kładziemy usmażony pasztet, plasterek sera żółtego, listki zielonej sałaty, krążki pomidora i czerwonej cebuli, na cebulę obranego zielonego ogórka pokrojonego we wstążki i przykrywamy bułką posmarowaną majonezem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.