Domowy fast food, czyli hot dogi w wersji premium z dodatkiem sera, boczku, czerwonej cebuli i kiszonek. Całość polana klasycznie ketchupem i musztardą, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby użyć na przykład sosu barbecue. Świetnie smakują serwowane z domowymi frytkami. Przygotowanie takich hot dogów może być świetną zabawą dla całej rodziny!
Danie: Kolacja, Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Ogórki kiszone pokroić wzdłuż w plastry. Plastry sera przekroić wzdłuż na pół.
Rozgrzać piekarnik do 180⁰C lub opiekacz, jeśli posiadamy – będziemy podpiekać bułki.
Rozgrzać patelnię grillową. Położyć plastry boczku. Smażyć z obu stron, aż boczek będzie chrupiący i wysmażony. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Na patelnię, na której smażył się boczek, włożyć parówki. Smażyć na wytopionym tłuszczu z boczku, ale jeśli zajdzie taka potrzeba można dolać oleju.
Bułki przekroić wzdłuż do ¾ wysokości i włożyć do piekarnika lub opiekacza na 5 minut. Po tym czasie wyjąć, na jednej stronie każdej bułki ułożyć po 2 połowy plastra sera. Podgrzewać do rozpuszczenia się sera.
Wyjąć bułki, do środka włożyć parówkę lub kiełbaskę. Po stronie sera ułożyć po 2 plastry boczku, a po przeciwnej po 2 plastry ogórka kiszonego. Całość posypać czerwoną cebulą. Polać ketchupem i musztardą. Na górze położyć kapustę kiszoną.
Dodaj komentarz