Hot dogi w wersji premium

Domowy fast food, czyli hot dogi w wersji premium z dodatkiem sera, boczku, czerwonej cebuli i kiszonek. Całość polana klasycznie ketchupem i musztardą, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby użyć na przykład sosu barbecue. Świetnie smakują serwowane z domowymi frytkami. Przygotowanie takich hot dogów może być świetną zabawą dla całej rodziny!

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 bułki do hot dogów,
  • - 4 parówki lub cienkie kiełbaski dobrej jakości,
  • - 8 plastrów wędzonego boczku,
  • - 4 plastry sera żółtego Salami Mlekpol,
  • - 2 ogórki kiszone,
  • - ½ czerwonej cebuli,
  • - 50 g kiszonej kapusty,
  • - ketchup i musztarda

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Ogórki kiszone pokroić wzdłuż w plastry. Plastry sera przekroić wzdłuż na pół.



Krok 2

Rozgrzać piekarnik do 180⁰C lub opiekacz, jeśli posiadamy – będziemy podpiekać bułki.



Krok 3

Rozgrzać patelnię grillową. Położyć plastry boczku. Smażyć z obu stron, aż boczek będzie chrupiący i wysmażony. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.



Krok 4

Na patelnię, na której smażył się boczek, włożyć parówki. Smażyć na wytopionym tłuszczu z boczku, ale jeśli zajdzie taka potrzeba można dolać oleju.



Krok 5

Bułki przekroić wzdłuż do ¾ wysokości i włożyć do piekarnika lub opiekacza na 5 minut. Po tym czasie wyjąć, na jednej stronie każdej bułki ułożyć po 2 połowy plastra sera. Podgrzewać do rozpuszczenia się sera.



Krok 6

Wyjąć bułki, do środka włożyć parówkę lub kiełbaskę. Po stronie sera ułożyć po 2 plastry boczku, a po przeciwnej po 2 plastry ogórka kiszonego. Całość posypać czerwoną cebulą. Polać ketchupem i musztardą. Na górze położyć kapustę kiszoną.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.