Roszponka z suszonymi pomidorami

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler

Wegetariańskie


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 garść roszponki
  • 1 jabłko
  • 1 średni seler
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 kiszony ogórek
  • 2 pomidory suszone

Sos:

  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Roszponkę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Jabłko i seler obrać, zetrzeć na grubej tarce jarzynowej, wymieszać z sokiem z cytryny. Dodać pokrojone w kostkę suszone pomidory i kiszonego ogórka.





Krok 2

Do garnuszka wlać oliwę, sok z cytryny, miód. Dodać szczyptę soli i pieprzu, dokładnie wymieszać. Tak przygotowany sos połączyć z surówką.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.