Pyszny gulasz wołowy przygotowany według tradycyjnego przepisu, który przechodzi z pokolenia na pokolenie. Kto raz go wypróbuje, będzie chciał więcej!
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Rozgrzewamy patelnię. Wołowinę kroimy w niewielką kostkę, przyprawiamy solą, papryką, majerankiem i pieprzem. Całość smażymy do miękkości.
Obieramy cebulę i kroimy w drobną kostkę, a następnie dodajemy do smażącego się mięsa. Podobnie postępujemy z papryką. Dusimy całość, aż mięso będzie wyraźnie miękkie.
Dodajemy przecier pomidorowy i keczup i gotujemy ok. 10 minut mieszając. Do śmietanki Łaciatej dodajemy mąkę i mieszamy. Śmietankę Łaciatą z mąką dodajemy do sosu i całość gotujemy przez 5 minut, ciągle mieszając.
Podajemy z kaszą, ryżem, pieczywem lub ziemniakami. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj komentarz