Indyk z brokułami w sosie serowym

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Skladniki:

  • 300 g piersi z indyka
  • 500 g brokułów
  • 2 jajka
  • 200 g ser żółty Podlaski Mlekpol
  • 150 ml śmietany 18% Mazurski Smak
  • masło Mazurski Smak
  • przyprawa do mięsa
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

Przygotowanie:

Mięso pokroić w niewielką kostkę i posypać przyprawą do mięsa, a następnie podsmażyć. Brokuły delikatnie podgotować, osuszyć i dodać do indyka. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i umieścić w nim indyka i brokuły. Zmieszać śmietanę, jajka, starty ser żółty, posypać solą i pieprzem, a uzyskanym sosem polać zawartość naczynia żaroodpornego i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 °C na około pół godziny.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.