Białka ubić że szczyptą soli na sztywną pianę. Dodawać porcja i cukier, a gdy piana będzie śliska, żółtka. Do masy jajecznej przesić mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać łyżką. Foremkę 21x21 wyłożyć papierem, wylać biszkopt. Ciasto pięć około 15-20 minut. Ostudzić. Tę samą blaszkę wyłożyć papierem i włożyć do niej upieczony biszkopt.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć do garnka, wlać trochę wody i dusić ok. 10 minut. Do gorących jabłek dodać galaretki, dokładnie wymieszać do rozpuszczenia. Ostudzić. Gdy zacznie tężeć, wyłożyć na biszkopt. Odstawić do stężenia do lodówki.
Zimną śmietanę ubić na sztywną. Pod koniec ubijania dodać cukier i śmietanfix. Wyłożyć na zastygnięte jabłka. Posypać startą na tarce czekoladą. SMACZNEGO
Dodaj komentarz