Jabłkowa sałatka z żurawiną i cebulą

Prozdrowotne właściwości jabłek i żurawiny zna niemal każdy, ale czy jesteśmy świadomi zdrowotnych i leczniczych właściwości cebuli? Cebula jest bardzo łatwa w uprawie. Szczypior z cebuli jest świetnym uzupełnieniem kanapek i sałatek. Dodawany do wiosennych potraw pomaga pobudzić metabolizm i uregulować cholesterol po zimie. Cebula powinna być nieodłącznym składnikiem naszej codziennej diety.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 3 duże jabłka
  • - 1 opakowanie suszonej żurawiny
  • - 1 cebula
  • - 1 cytryna

Przygotowanie

Krok 1

Jabłka dokładnie myjemy, nie obieramy ze skórki, kroimy na części, które wsypujemy do miski. Do jabłek dodajemy paczkę suszonej żurawiny.



Krok 2

Kiedy żurawina i jabłka są w misce delikatnie mieszamy je ze sobą, a następnie zaczynamy kroić cebulę w drobną kostkę, możemy ją też lekko posiekać żeby wydobyć z niej więcej aromatu.



Krok 3

Cebulę dodajemy na wierzch, a całość skrapiamy sokiem z połowy cytryny.



Wskazówki

Najlepiej skropić sałatkę sokiem z cytryny tuż przed podaniem żeby zachować świeży wygląd i smak.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.