Jabłkowe berło

Jabłuszko w białej czekoladzie, to pomysł na oryginalny deser jak z bajki.

Danie: Deser

Osób: 8

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 8

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 8 małych, zielonych jabłek
  • 200 g białej czekolady
  • 100 g wiórków kokosowych/wiórków czekoladowych
  • kilka patyczków

Przygotowanie

Krok 1

W kąpieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę.



Krok 2

Jabłka dokładnie myjemy i osuszamy. Nadziewamy je na zebrane wcześniej i oczyszczone patyczki.



Krok 3

Nakłute jabłka maczamy w rozpuszczonej białej czekoladzie, następnie w wiórkach kokosowych.



Wskazówki

Białą czekoladę można zastąpić dowolną czekoladą bez dodatków.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.